PRESENTACIÓ DEL MÒDUL DE PREELABORACIÓ

El módul de preelaboració i conservació d'aliments, dins del cicle formatiu de grau mig de cuina i gastronomía, consisteix en una primera aproximació de les matèries primeres i a tot el que està relacionat amb aquestes, així com un important punt de partida en la formació en les habilitats i competències necessàries per arribar a ser un tècnic o tècnica de cuina i gastronomía.

Aquest módul proporciona eines i recursos conceptuals perquè pogueu reconèixer els diferents tipus d'aliments que arriben a la nostre escola i sapigueu veure si són els adequats analitzant el seu punt de qualitat, rendiment i frescor. 

A més a més parlarem també  dels principals mètodes de conservació i preelaboració de les matèries primeres, així com  com algunes elaboracións bàsiques de cuina que tindràn com objectiu allargar la vida dels productes peribles (productes que es fan malbé molt ràpid, com per exemple: l'enciam).

Esperem que tots aquests continguts i recursos, siguin una eina útil que contribueixi al procés d'adquisició d'habilitats i actituds convenients així com el foment del treball en equip i el respecte per les normes higèniques sanitàries.

D'altra banda, haureu de cultivar un hort. L'hort pot ser concebut com una extensió de l'aprenentatge del coneixement del medi natural. Hem de tenir en compte que, un hort és un ecosistema en què és possible apendre gran part dels continguts de la UF3.

És un espai  on vosaltres haureu de cultivar, cuidar, mantenir i recollir les hortalisses que plantem.

L'HORT EHO

Esperem que aquest módul us agradi us sigui útil i molt interessant.

Laura Soy i Dina Piera.Formació i orientació laboral, Treball i salut i incorporació al món laboral